Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı videoda EOKA fotoğrafı kullanıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabından paylaştığı partisinin 100. yıl videosunda, Kıbrıs’ta Türk köylerine saldıran Rum milliyetçi grup EOKA’nın fotoğrafının kullanıldı.

Partinin sosyal medya hesabından alıntılanan videoda Cumhuriyet tarihinde yer alan önemli gelişmelerin görselleri de yer aldı.

KIBRIS’TA GÜNDEM OLMUŞTU

Fotoğraf daha önce de KKTC’de 8 Ağustos 2022 tarihli devlet piyangosunun üzerine basılmıştı. Devlet Piyangoları Birimi sorumlusu Osman Uzun, Devlet Piyangosu’nun 8 Ağustos Çekilişi biletlerinde kullanılan “EOKA” görseliyle ilgili olarak özür dilemiş ve hatalı basılan biletlerin hemen toplatılacağını duyurmuştu. Uzun yapılan hatayla ilgili olarak “Ben birim sorumlusu olarak yapılan hatanın gereği ne ise yerine getireceğim. Bunun sorumlusu olarak görevden affımı isteyeceğim” demişti.

CEVDET YILMAZ DA PAYLAŞMIŞTI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da Kıbrıs Harekatı’nın 49’uncu yıldönümüne ilişkin paylaştığı mesajında EOKA fotoğrafını kullanmıştı Yılmaz fotoğrafta EOKA’cıların olduğunu fark etmesi üzerine paylaşımı silmişti. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x